Veltmaat held van MSC tegen Velsen

MSC wint van Velsen en klimt naar de achtste plaats (Rechten: Archief RTV Drenthe)
VOETBAL - MSC uit Meppel heeft in de hoofdklasse A een belangrijke zege gepakt op middenmoter RKVV Velsen uit Driehuis. Jim Veltmaat was met twee treffers de held van de thuisploeg die met 2-1 wist te winnen.
Hierdoor stijgt de ploeg naar de 8e plaats met zes punten uit vier wedstrijden.
MSC begon aan de wedstrijd tegen Velsen op een 13e plaats in de Hoofdklasse A, waar de bezoekers met vijf punten de achtste plaats in handen hadden. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreedte toe in de eerste helft en aan weerskanten werden kansen gecreëerd. Na een overtreding op Matthijs Hensens in het 16-meter gebied had de thuisclub wellicht recht op een strafschop, maar de scheidsrechter liet doorspelen.
Na de rust kwam Velsen door een treffer van Marc Kloosterboer op voorsprong. Niet veel later trok Jim Veltmaat de stand weer gelijk. Een kleine tien minuten voor tijd maakte Veltmaat ook zijn tweede treffer van de wedstrijd en bezegelde daarmee de overwinning voor zijn ploeg.
Volgende week speelt de ploeg van trainer Berry Zandink een uitwedstrijd bij Quick'20 in Oldenzaal.