Grøndal verslaat Pijper in spannende Gouden Helm

SPEEDWAY - De Gouden Helm in Veenoord kreeg zaterdagavond net geen Nederlandse winnaar. Theo Pijper moest zich, na twee run-offs gewonnen geven. De Deen Emil Grøndal ging er met de helm van goud vandoor.
Ruim 1.500 toeschouwers waren op het evenement afgekomen en zagen een aantal spannende heats. Henry van der Steen had op vrijdagavond de wedstrijd om het ONK gewonnen, maar viel twee keer in de eerste heats en behaalde te weinig punten om ook op zaterdag de finale te halen. 

De Fries had nauwelijks de tijd om van zijn overwinning te genieten. "We waren gisteravond laat thuis en moesten vandaag weer vroeg hier naartoe. En morgen racen we in Roden, dus echt tijd om te vieren is er niet", aldus Van der Steen.

Bloedstollende finale
Pijper, een andere Fries, haalde de finale wel en won de eerste finale-heat. Hij bleef Grøndal voor, de Let 
Richards Ansviesulis werd derde. In de tweede finale-heat won de Let, werd de Deen weer tweede en Pijper derde, waardoor drie coureurs vier punten hadden. Een run-off was nodig om de winnaar aan te wijzen. Pijper had de beste start en had de winst voor het grijpen. Maar omdat 
Ansviesulis viel, werd de race gestaakt.

Een tweede run-off, met Pijper en Grøndal was noodzakelijk. De Deen had dit keer de betere start en reed onbedreigd naar de zege.
Meer over dit onderwerp:
Speedway Veenoord Gouden Helm motorsport
Deel dit artikel: