Alcides verliest van tiental Leonidas

VOETBAL - Alcides heeft de klinkende zege in de burenruzie met MSC (3-0) geen passend vervolg gegeven. De ploeg van trainer Wilko Niemer ging in de hoofdklasse A onnodig onderuit op bezoek bij Leonidas: 3-2.
Door de nederlaag blijft Alcides op drie punten steken na vier wedstrijden. Over een week spelen de Meppelers thuis tegen Hollandia.

Bekijk nu online: De derde aflevering van Onze Club met deel 1 van het 'Onze Club Sterrenteam'

In Rotterdam kwam Alcides na bijna een half uur spelen nog wel op voorsprong. Koen Romme tekende vanaf de strafschopstip voor de openingstreffer. De 0-1 was ook de ruststand.

Rode kaart
Alcides liet zich daarna toch afbluffen door Leonidas, dat na de pauze ook nog eens met een man minder speelde, na een rode kaart voor Eren Yildizturan. De thuisclub kwam vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte. Assad El Harti scoorde met een kopbal.

Leonidas liet het daar niet bij. Marruchen Zimmerman zorgde voor de eerste voorsprong van de Rotterdammers en via een eigen doelpunt van Karel IJzerman werd het zelfs 3-1. In blessuretijd deed Alcides nog iets terug. Met zijn tweede benutte penalty van de middag legde Romme de eindstand vast.

Lees ook:
- vv Hoogeveen is vv Emmen de baas: 3-2
- Jim Veltmaat held van MSC tegen Velsen

Bekijk hier: Alle uitslagen in het zondagvoetbal
Meer over dit onderwerp:
Alcides Meppel Voetbal Amateurvoetbal Onze Club
Deel dit artikel: