Fikse brand bij recyclingsbedrijf Suez in Emmen [update]

Bij recyclingsbedrijf Suez in Emmen woedde vanavond een flinke brand in een loods. Dikke zwarte rookwolken strekten zich uit boven het industrieterrein.
De brandweer gaf tegen 22:00 uur het sein brand meester. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe (VRD) zegt dat er bouwafval in brand stond.

'Geen asbest in brand'

Er zijn volgens de VRD geen aanwijzingen dat er gevaarlijke stoffen als asbest in brand stonden. Wel is rook volgens de woordvoerder 'altijd schadelijk' en wordt mensen aangeraden uit de rook te blijven.
De VRD riep mensen die last hebben van de rook op hun ramen en deuren te sluiten en eventuele ventilatie uit de zetten.

Recyclingsbedrijf

Suez Recycling & Recovery heeft meerdere vestigingen in Nederland. Het bedrijf verwerkt PMD-afval van particulieren, maar ook chemisch afval van bedrijven. Onduidelijk is wat voor soorten afval exact in Emmen verwerkt wordt.
In ieder geval verwerkt Suez in Emmen PMD-afval voor gemeenten. Voorheen was Suez bekend onder de naam Sita.
Blusteams uit de hele regio zijn opgetrommeld om te helpen bij het bestrijden van de brand. Brandweerlieden uit Emmen, Sleen, Klazienaveen, Schoonebeek en Schoonoord zijn aanwezig.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.