​Trouwe Heracliden-fan Bé Klap (93) overleden

Een week geleden ging zijn grootste wens in vervulling. De hele selectie van zijn geliefde voetbalclub SV De Heracliden uit Uithuizermeeden kwam op bezoek in Assen. Gisteren overleed Borgert 'Bé' Klap op 93-jarige leeftijd.
De selectie van SV De Heracliden bracht Klap een bezoekje omdat de trouwe supporter niet meer naar het sportpark kon komen. De 93-jarige fan sponsorde al jaren de eerste wedstrijdbal van het seizoen voor de Meisters. Voorafgaand aan de wedstrijd kwam hij dan het veld op. Omdat hij dat dit jaar niet meer kon, kwam de selectie bij hem.

'Laatste stukje'
Bij SV De Heracliden wordt bedroefd gereageerd op het overlijden van hun clubman. "We wisten dat Bé met 'zijn laatste stukje' bezig was. Vannacht is hij overleden", laat Jos Dekker van SV De Heracliden weten aan RTV Noord.

Op hun website halen de Heracliden herinneringen op aan hun trouwe supporter. Jarenlang had Klap uitzicht op het sportcomplex en begroette hij iedereen die het sportpark verliet. Zijn gezondheid en gehoor ging steeds verder achteruit, "maar dat weerhield hem er niet van om te blijven komen bij zijn favoriete voetbalvereniging", staat op de website. "Bé met zijn rollator bleef dan ook een vertrouwd gezicht in onze kantine."

Meer over dit onderwerp:
Bé Klap gemeente Assen voetbal Assen
Deel dit artikel: