Touroperator Thomas Cook failliet

Thomas Cook is failliet (Rechten: EPA / Armando Babani)
Thomas Cook is failliet (Rechten: EPA / Armando Babani)
De Britse touroperator Thomas Cook is failliet. Het bedrijf waar onder meer ook Neckermann onder valt, koopt stoelen in bij Transavia voor vakantievluchten vanaf Eelde.
Neckermann en Thomas Cook zouden vliegtuigen van Transavia inzetten om vanaf Eelde naar Mallorca en Kreta te vliegen. Welke gevolgen het faillissement van Thomas Cook voor die bestemmingen heeft, is nog niet duidelijk. Een woordvoerder van Groningen Airport Eelde kon niet zeggen wat de gevolgen zijn voor passagiers en verwees door naar Thomas Cook.
Het is momenteel niet mogelijk om een reis te boeken via Thomas Cook en Neckermann. Thomas Cook Nederland heeft officieel nog geen faillissement aangevraagd.
Thomas Cook had al langer financiële problemen. Een laatste poging om het bedrijf te redden, mislukte. "Thomas Cook Nederland betreurt dat de Thomas Cook Group geen oplossing heeft gevonden voor de financiële uitdagingen en faillissement heeft aangevraagd", meldt de organisatie. "De Nederlandse organisatie bekijkt op dit moment welke opties er zijn om de impact van het faillissement van de Thomas Cook Group te beperken voor klanten en medewerkers."
Volgens Thomas Cook-woordvoerder Hanita van der Meer hoeven ruim 10.000 Nederlanders die momenteel vakantie vieren in het buitenland zich geen zorgen te maken. "Mochten wij ook een faillissement moeten aanvragen, dan zijn ze altijd beschermd door de Stichting Garantiefonds Reizen", zei ze in het NOS Radio 1 Journaal.
Momenteel zitten ruim 10.000 Nederlanders in het buitenland via Thomas Cook. Zij hoeven hun vakantie volgens de touroperator niet af te breken. "Voor hen wordt geregeld dat ze hun vakantie kunnen afmaken." Mensen die al een reis hebben geboekt voor komende winter, hoeven volgens een woordvoerder vooralsnog niet te vrezen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.