Bedrijvenvereniging beslist over voorzitterschap Jan Nieboer

De leden van de Vereniging voor Bedrijven Kanaalstreek (VVBK) vergaderen op woensdag 2 oktober over het aanblijven van Jan Nieboer als voorzitter.
Hij wordt officieel nog verdacht van het bedreigen van aannemers die betrokken zijn van de bouw van de windmolenparken N33 en Drentse Monden Oostermoer.


De uit Tweede Exloërmond afkomstige Nieboer werd in juni in zijn rol als frontman van Platform Storm aangehouden als verdachte in de windmolenterreurzaak.

Op 31 juli werd hij weer vrijgelaten in afwachting van het onderzoek. Nieboer wordt verdacht van het dumpen van asbest en het versturen van dreigbrieven naar ondernemers die mee (zouden) werken aan de aanleg van twee windmolenparken in de Veenkoloniën.


'Zuiver houden'
In afwachting van de resultaten van het onderzoek werd Nieboer geschorst door de VVBK. Hij heeft het bestuur te kennen gegeven graag aan te blijven als voorzitter. Bestuurslid Martin van der Leest zegt tegen RTV Noord dat het bestuur daarom formeel de leden moet vragen om instemming.

"We willen het zuiver houden en leggen de vraag daarom voor aan onze leden", zegt Van der Leest. "Jan is formeel nog verdachte en heeft van zijn advocaat te horen gekregen dat het nog wel een jaar kan duren totdat de inhoudelijke behandeling van de zaak begint."

Van der Leest zegt dat het bestuur Nieboer een warm hart toedraagt en hoopt verder dat deze zaak zo snel mogelijk uit de wereld is. "Op het moment dat er via onze leden duidelijkheid komt over zijn positie, is het ook duidelijk naar buiten toe."