Thomas Cook Nederland en Neckermann schrappen vertrekkende vluchten

De Nederlandse tak van de reisorganisatie Thomas Cook, waaronder ook Neckermann Reizen valt, schrapt alle vertrekkende vluchten voor morgen. Dat is besloten vanwege het faillissement van het Britse moederbedrijf.
Naar aanleiding van het Britse bankroet heeft Thomas Cook in Nederland gekeken naar mogelijkheden om de geboekte reizen hier uit te blijven voeren. "Ondanks alle inspanningen is dit helaas niet gelukt. Daar komt bij dat het niet uit te sluiten is dat de klanten van Thomas Cook Nederland, die op korte termijn op vakantie gaan, geen gebruik kunnen maken van de door hen geboekte accommodatie", stelt het bedrijf in een verklaring.


Thomas Cook Nederland vliegt vooral naar Zuid-Europese zonbestemmingen vanaf Schiphol en Eindhoven Airport. Het bedrijf koopt stoelen in bij Transavia voor vakantievluchten vanaf Eelde. Neckermann en Thomas Cook zouden vliegtuigen van deze luchtvaartmaatschappij inzetten om vanaf Drentse bodem naar Mallorca en Kreta te vliegen.

Woensdag
Het moederbedrijf van Thomas Cook had al langer financiële problemen. Een laatste poging om het hoofd boven water te houden, mislukte. Reizigers die vanaf woensdag vertrekken vinden volgens het bedrijf binnenkort meer informatie op de website van Thomas Cook, neckermann.nl en sgr.nl.

Thomas Cook Nederland heeft inmiddels bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) melding gedaan van financieel onvermogen. Maar er is volgens de woordvoerster geen sprake van een faillissement, zoals wel het geval is bij de Britse Thomas Cook Group.

Garantiefonds SGR heeft een speciaal telefoonnummer ingesteld voor reizigers die met Thomas Cook of Neckermann op vakantie zijn. Zij kunnen bellen naar 070-30 711 11. Dat nummer is alleen bedoeld voor reizigers die al op hun bestemming zijn en in de problemen zijn gekomen.
Deel dit artikel: