Doelvrouw Schutrups toch niet naar Noorwegen

HANDBAL - De toptransfer van doelvrouw Larissa Schutrups (19) uit Erica naar het Noorse Vipers Kristiansand is op het laatste moment afgeketst. Daardoor blijft de jeugdinternational bij E&O.
Op het EK U19 in Hongarije werd Schutrups gescout door Vipers Kristiansand. De goalie ging op proef in Noorwegen en maakte een goede indruk. Op de clubwebsite maakte de Champions League-deelnemer de komst van Schutrups ook onofficieel al bekend.


Eenmaal teruggekeerd in Nederland en in afwachting van het contract ketste de toptransfer van Schutrups alsnog af. "De deal leek heel ver, maar is helaas toch niet rondgekomen", wil de zaakwaarnemer van Schutrups, Terence Vink, kwijt.

Chinese
De druiven zijn zuur voor Schutrups, die na lang nadenken - ze moet nog één jaar van haar studie volgen - besloot om naar Noorwegen te emigreren. Vipers Kristiansand heeft ter vervanging van Schutrups inmiddels de 23-jarige Chinese Yang Yurou toegevoegd aan de selectie. 

HandbalAcademie
"Larissa blijft onderdeel van de HandbalAcademie en maakt het seizoen bij E&O in de eerste divisie af. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden", besluit Vink over de toekomst van de jeugdinternational.
Meer over dit onderwerp:
Larissa Schutrups E&O Handbal Erica Emmen
Deel dit artikel: