Doelvrouw Schutrups toch niet naar Noorwegen

Schutrups blijft met E&O actief in de eerste divisie (Eigen foto)
Schutrups blijft met E&O actief in de eerste divisie (Eigen foto)
HANDBAL - De toptransfer van doelvrouw Larissa Schutrups (19) uit Erica naar het Noorse Vipers Kristiansand is op het laatste moment afgeketst. Daardoor blijft de jeugdinternational bij E&O.
Op het EK U19 in Hongarije werd Schutrups gescout door Vipers Kristiansand. De goalie ging op proef in Noorwegen en maakte een goede indruk. Op de clubwebsite maakte de Champions League-deelnemer de komst van Schutrups ook onofficieel al bekend.

Lees meer: Noors avontuur lonkt voor E&O-keepster Schutrups: 'Allemaal wat hectisch!'

Eenmaal teruggekeerd in Nederland en in afwachting van het contract ketste de toptransfer van Schutrups alsnog af. "De deal leek heel ver, maar is helaas toch niet rondgekomen", wil de zaakwaarnemer van Schutrups, Terence Vink, kwijt.

Chinese

De druiven zijn zuur voor Schutrups, die na lang nadenken - ze moet nog één jaar van haar studie volgen - besloot om naar Noorwegen te emigreren. Vipers Kristiansand heeft ter vervanging van Schutrups inmiddels de 23-jarige Chinese Yang Yurou toegevoegd aan de selectie.

HandbalAcademie

"Larissa blijft onderdeel van de HandbalAcademie en maakt het seizoen bij E&O in de eerste divisie af. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden", besluit Vink over de toekomst van de jeugdinternational.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.