Speler MSC Meppel doet aangifte tegen jeugdspeler Urk

Jeugdspeler MSC Meppel doet aangifte (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Jeugdspeler MSC Meppel doet aangifte (Rechten: Archief RTV Drenthe)
VOETBAL- Een 16-jarige speler van voetbalvereniging MSC Meppel heeft aangifte gedaan tegen een jeugdspeler van SV Urk wegens mishandeling.
Afgelopen zaterdag liep een wedstrijd tussen MSC JO17-1 en SV Urk JO17-1 uit de hand.

Hechtingen en hersenschudding

Na een duel, waarbij de scheidsrechter niet floot voor een overtreding, ontstond volgens MSC-voorzitter Arjan Jonkers een duw- en trekpartij. Een speler van Urk kwam volgens Jonkers van grote afstand aan lopen en sloeg de voetballer van MSC op het hoofd. De jongen heeft volgens de voorzitter een gebarsten lip met drie hechtingen en liep daarnaast een hersenschudding op.
De jongen heeft aangifte gedaan van mishandeling, meldt Omroep Flevoland. De spelers waren zo geschrokken dat ze niet meer verder wilden spelen. Daarop staakte de scheidsrechter de wedstrijd.
"Dit vinden wij niet thuishoren op het voetbalveld. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen en die zijn wij dus heel slecht begonnen", aldus Jonkers. De club hoopt dat SV Urk maatregelen neemt en de betreffende speler op zijn gedrag aanspreekt.

'Sterk overdreven'

Voorzitter Dick Hellinga van SV Urk noemt het incident storm in een glas water en vindt dat er sterk overdreven gereageerd wordt. De betreffende speler van SV Urk zou een heel rustige jongen zijn, die nooit eerder problemen veroorzaakte. "Het gebeurde in het heetst van de strijd en die jongen heeft een rode kaart gekregen."
De KNVB onderzoekt de zaak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.