Anti-windmolenactivist verschijnt voor eerste keer in rechtbank Assen

Jan H. verschijnt voor het is in de rechtbank van Assen in de zaak van het 'windmolenterreur'. (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Jan H. verschijnt voor het is in de rechtbank van Assen in de zaak van het 'windmolenterreur'. (Rechten: Archief RTV Drenthe)
De 58-jarige Jan H., die verdacht wordt van het bedreigen van ondernemers die meewerkten aan de bouw van windmolenparken in Groningen en Drenthe, moet volgende week voor het eerst voor de rechtbank verschijnen.
Dat meldt
. H., die in Meeden woont, wordt samen met Jan Nieboer uit Tweede Exloërmond, Johnny R. uit Nieuw-Buinen en een 65-jarige vrouw uit Emmen verdacht van betrokkenheid bij het verspreiden van dreigbrieven en het dumpen van asbest. Op die vergrijpen staat maximaal twaalf jaar cel.

Verlenging voorarrest?

H. is de enige van de verdachten die nog vastzit. De niet-inhoudelijke zitting bij de rechtbank in Assen gaat volgende week dinsdag onder meer over de verlenging van zijn voorarrest.
Wanneer de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak plaatsvindt, is nog niet bekend.
Jan Nieboer of Jan N.?

In de artikelen over de anti-windmolenactivisten noemt RTV Drenthe de ene verdachte bij de volledige naam en de andere niet. Zo wordt verdachte Jan Nieboer wel met zijn volledige naam genoemd. Dat doen we omdat Nieboer in zijn rol als voorman van Platform Storm een publiek figuur is en zelf regelmatig in de media verscheen.

Lees ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.