Raadsleden Meppel willen snelheid op A32 verlagen

Partijen in de Meppeler gemeenteraad willen dat de snelheid op een deel van de A32 naar beneden gaat (Rechten: Google Streetview)
Partijen in de Meppeler gemeenteraad willen dat de snelheid op een deel van de A32 naar beneden gaat (Rechten: Google Streetview)
De gemeenteraadsleden van de fracties Sterk Meppel, D66, PvdA en GroenLinks in Meppel willen dat Rijkswaterstaat de snelheid op de A32 verlaagt. Nu geldt voor het traject Meppel-Noord tot Meppel-Zuid een maximumsnelheid van 120 kilometer per uur. De wens is dat dit wordt teruggedrongen naar 100 kilometer per uur.
Reden voor de partijen om vanavond bij de gemeenteraad een motie in te dienen, is de geluidsoverlast die inwoners van de wijk Oosterboer ervaren. Bewoner Jan Jonker sprak afgelopen week namens de buurt zijn zorgen uit. Hij is bovendien bang dat met de komst van het Isala Diaconessenhuis de geluidsoverlast nog erger wordt.
Het nieuwe ziekenhuis komt namelijk dichter bij de snelweg te liggen. En om het ziekenhuis te kunnen bouwen, moeten daarom hogere grenswaarden voor verkeerslawaai worden vastgesteld. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat voor de A32, de N851 en de Reggersweg hogere waarden verleend zullen moeten worden.
“Landelijk wordt gewerkt aan maatregelen voor vermindering van schadelijke stoffen, daar sluit dit ook bij aan. Maar het draait ons vooral om de overlast van inwoners. Als we daar op een relatief simpele manier iets aan kunnen doen, dan hoop ik dat het college het plan steunt”, legt gemeenteraadslid Madelinde Visscher van Sterk Meppel uit.
De vraag is echter hoe simpel het verlagen van de snelheid is. Doordat Rijkswaterstaat de A32 beheert, kan de gemeente niet zelf bepalen welke maximumsnelheid er geldt. Een meerderheid heeft het voorstel nog niet. Of er nog meer partijen de motie steunen, moet blijken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.