Henk Wijngaard schudt Hilversum wakker

Henk Wijngaard bracht een bezoek aan het mediapark in Hilversum dat niet onopgemerkt bleef. De volkszanger uit Emmen wil meer aandacht voor Nederlandse muziek op nationale radio.
Hij deed gisteren, dit samen met piratenzender Olympia Radio. De Drentse radiomakers van dit internetstation zijn genomineerd voor de Online Radio Awards. Om aandacht te vragen voor hun muziekgenre trokken ze met Henk Wijngaard naar Hilversum.

'Van 5 naar 25 procent'

Wijngaard, bekend van hits als 'Met De Vlam in de Pijp' en 'Hé Suzie' kwam in een vrachtwagen het mediapark oprijden waarna hij een kort optreden gaf. "Vijf procent van de producten die op nationale radio wordt uitgezonden is van Nederlandse afkomst. Ik zou blij zijn als dit groeit naar 25 procent. Af en toe maak ik een parodie voor een radiozender. Dan mag ik even komen met mijn gitaar om het te zingen. Maar mijn albums en singles worden hier echt niet afgespeeld", legt Wijngaard uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl