Helden scootmobielongeluk Bovensmilde in het zonnetje gezet

De vier mannen die zondagmiddag een 79-jarige met haar scootmobiel uit het water van een sloot in Bovensmilde redden, zijn in het zonnetje gezet. Schoondochter Geja Hopman gaf alle vier de redders een grote bos bloemen.
Haar schoonmoeder had net een nieuwe scootmobiel en daarmee al enkele keren geoefend. Zondagmiddag ging ze er alleen op uit. "Het was mooi weer en ze wilde zelf rijden", kijkt Hopman terug. ''Mijn schoonmoeder is naar Smilde geweest en vermoedelijk is ze op de terugweg op de Molenwijk de macht over het stuur verloren." Gelukkig waren er snel vier omstanders bij de brede sloot die bejaarde vrouw hielpen.

Lees meer: Omstanders redden 79-jarige vrouw met scootmobiel uit water

Een van hen is Sander. Hij is als eerste ter plaatse nadat de vrouw te water ging. "Ik was op weg naar mijn werk toen ik iemand om hulp hoorde roepen. Ineens zag ik een vrouw in de sloot liggen met een scootmobiel. Ik ben van mijn fiets afgestapt en heb 112 gebeld.''
Sander is blij met het bloemetje, maar vindt zichzelf geen held. ''Ik vind het heel normaal dat ik op zo'n moment 112 bel.''

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.