Wielrenster Lieke Nooijen pakt brons bij WK-debuut

WIELRENNEN - Lieke Nooijen heeft brons gewonnen bij het WK wielrennen in Engeland. De 18-jarige renster uit Coevorden werd derde in de sprint van een groep van twintig vrouwen. Het is voor Nooijen haar debuut op een wereldkampioenschap.
"Dit is echt fantastisch. Ik ben echt heel blij met deze bronzen medaille. Het was een hectische koers met een lange aanloop. Er waren veel gevaarlijke momenten in het peloton met veel valpartijen. Richting de finale werd het echt koers en heb ik me mooi kunnen laten zien in de laatste kilometers", zegt Nooijen vanuit Engeland. 

De koers bij de junior-vrouwen ging over 92 kilometer en werd ontsierd door veel valpartijen. Daarbij verloor het Nederlandse team ook twee rensters. "Ja het is natuurlijk wel jammer als je er twee verliest. Het was wel een moeilijke finale dus ik denk dat we uiteindelijk wel heel mooi terug kunnen kijken", verklaart Nooijen. 

In de finale reden de Russische Aigul Gareeva en de Amerikaanse Megan Jastrab weg uit het overgebleven pelotonnetje. Net voor de streep sloot het peloton weer aan en kon Nooijen zich nog bemoeien met de sprint. "Ik zag dat die Russische stilviel. Het was echt alles of niks. Ik heb me echt volledig gegeven en dat resulteerde in deze mooie derde plek. Ik heb zelfs even aan meer gedacht. Voor mij had de sprint nog wel iets langer mogen zijn. Maar ik ben echt heel blij en die Amerikaanse is gewoon heel rap. De Amerikaanse Megan Jastrab bleef toch vooruit en won de wereldtitel. De Belgische Julie de Wilde pakte het zilver. En het brons ging dus naar Drenthe. 

Meer over dit onderwerp:
wielrennen: Lieke Nooijen Coevorden WK Coevorden
Deel dit artikel: