Drenthe viert Nationale Burendag

In het kader van Nationale Burendag werden vandaag ook in Drenthe allerlei activiteiten en acties op touw gezet.
Burendag wordt iedere vierde zaterdag van september gehouden en is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranjefonds. Landelijk doen er bijna zesduizend buurten mee aan de actie.

Nieuw-Schoonebeek

Buren van De Oude Tol in Nieuw Schoonebeek begonnen hun dag met koffie en gebak. Na afloop gingen ze samen aan de slag om een deel van het dorp schoon te maken met de prikstok.
Daarnaast werden er nestkastjes opgehangen aan eikenbomen. Met dit initiatief gaat de buurt de strijd aan met de eikenprocessierups. Jan Nicolai van natuurvereniging Het Stroomdal vertelt: "Een mooi initiatief. De buurt had afgelopen zomer veel last van de rupsen. Fijn dat ze op een natuurvriendelijke manier de overlast willen beperken."

Emmen

Tussen 12.00 uur en 14.00 uur konden alle Emmenaren aanschuiven voor een gratis lunch in winkelcentrum De Weiert. Daar stond een vierhonderd meter lange rij aan tafels. Bezoekers konden samen eten met burgemeester Eric van Oosterhout of met enkele spelers van FC Emmen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.