Oranje tweede in kwalificatie Motocross of Nations op TT Circuit

Oranje eindigde als tweede in de kwalificatie (Rechten: Karin Mulder / RTV Drenthe)
Oranje eindigde als tweede in de kwalificatie (Rechten: Karin Mulder / RTV Drenthe)
MOTORCROSS - Het Nederlandse team is vandaag als tweede geëindigd in de kwalificaties bij de Motocross of Nations op het TT Circuit van Assen. Oranje moet België voor zich dulden.
Team Nederland had het niet getroffen met de loting voor de kwalificatie van vandaag. Jeffrey Herlings finishte als vijfde in de MXGP-klasse. Calvin Vlaanderen werd tweede in de MX2-klasse en Glenn Coldenhoff eindigde op de derde plaats in de Open klasse.
Omdat het om een landenwedstrijd gaat, wordt ook van de kwalificatie een gezamenlijk klassement opgemaakt. Het slechtste resultaat, in dit geval van Jeffrey Herlings, wordt geschrapt. Dat brengt Nederland op vijf punten. En hoe minder punten, hoe beter. Ook België heeft vijf punten.
Voor morgen betekent het dat Nederland als tweede mag oprijden en een startplek mag kiezen. De tweede Nederlandse coureur in dezelfde wedstrijd mag als 22e oprijden.
Achter Nederland en België kwalificeerde Amerika zich op de derde plaats.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.