Summernights in Wildlands geen succes: 'Personeel had er last van'

De Summernights in Wildlands waren geen succes (Rechten: Fred van Os / RTV Drenthe)
De Summernights in Wildlands waren geen succes (Rechten: Fred van Os / RTV Drenthe)
Het leek een mooie manier te zijn om meer bezoekers naar Wildlands te trekken, maar de zogeheten Summernights in het dierenpark in Emmen hebben niet gebracht wat ervan verwacht werd. "Het heeft niet de extra aantallen bezoekers getrokken, die we hadden gehoopt", zegt interim-directeur Erik van Engelen.
Wildlands was acht weken lang tot 's avonds 20.00 uur open. Bezoekers die naar een Summernight wilden, konden met een goedkoper kaartje van 15 euro vanaf 16.00 uur het dierenpark in.

Zwaar voor personeel

Van Engelen vindt het jammer dat de Summernights niet succesvol genoeg waren. "We draaiden wel veel meer horecaomzet, maar we zagen dat het een enorme wissel trok op onze medewerkers." De dierentuin trok veel extra horecapersoneel aan. "Het personeel vraag je om heel hard en heel lang te werken, dat geldt ook voor je eigen personeel. Als je mij vraagt of de balans uiteindelijk positief is, dan zeg ik: nee, absoluut niet."
Dat er dus meer kosten dan baten zijn, vindt Van Engelen niet per se erg. "Het personeel heeft er gewoon last van gehad. De dagen waren heel lang. Dat is op zich niet erg als je ziet dat het park stampvol is. Maar het was gewoon onvoldoende."

Volgend jaar acht avonden

Wildlands gaat volgend jaar opnieuw in de zomer 's avonds open, maar niet acht weken lang. "We denken aan acht avonden in de hele zomer." Komende winter houdt Wildlands weer de zogeheten Wildnights, het park is dan een paar avonden geopend.

Lees meer: Tijdelijke directeur Wildlands minder tijdelijk dan gedacht

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.