Historische wereldtitel Oranje op TT Circuit

Glenn Coldenhoff wint voor Nederland de wereldtitel bij de Motocross of Nations (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
Glenn Coldenhoff wint voor Nederland de wereldtitel bij de Motocross of Nations (Rechten: ANP/Vincent Jannink)
MOTORCROSS - Oranje heeft voor het eerst in 72 jaar de wereldtitel voor landenteams bij de Motocross of Nations gewonnen. Glenn Coldenhoff won zowel de tweede als de derde manche op het TT Circuit. Onder toeziend oog van de Koning werd het Nederlandse team gehuldigd.
Jeffrey Herlings kwam vandaag in de MXGP-klasse uit, Calvin Vlaanderen reed in de MX2 klasse, terwijl Glenn Coldenhoff ons land in de MXOpen vertegenwoordigde. Na twee manches had Nederland al een ruime voorsprong op Frankrijk en België.

Lees meer: Coldenhoff vergroot voorsprong Oranje in sublieme race

Herlings en Coldenhoff reden voor Nederland de laatste manche. Herlings had een slechte start en kwam in de eerste minuten buiten de baan. Hij leek zich daarna te herstellen maar door een val zakte hij weg naar de achttiende plaats.
Coldenhoff, daarentegen, kwam al snel naar voren in de allesbeslissende manche. Hij was als zesde weg, maar wist door een crash van de leidende Gajser, uiteindelijk de winst te pakken. Herlings finishte ondanks alle pech toch nog op de vierde plaats.
Het zilver in Assen ging naar België en het brons was voor Groot-Brittannië. De laatste drie edities van de Motocross of Nations greep Oranje telkens naast de wereldtitel en werd Oranje tweede. Frankrijk won de titel de laatste vijf jaar op rij.
Lees meer: Herlings tweede in eerste manche Motocross of Nations

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.