vv Emmen laat koploper ontsnappen: 2-2

De rood-witten spelen gelijk tegen Leonidas (Rechten: RTV Drenthe)
De rood-witten spelen gelijk tegen Leonidas (Rechten: RTV Drenthe)
VOETBAL - Pech en een punt voor vv Emmen na het treffen met koploper Leonidas. Sander de Grote leek een minuut voor tijd, door de 2-1, de held van de middag te worden. De Zuid-Hollandse lijstaanvoerder had één minuut nodig om gelijk te maken: 2-2.
Door de remise klimt vv Emmen op de ranglijst. De rood-witten gaan over provinciegenoot Alcides heen en staan op plaats veertien in de hoofdklasse A.
Janiek Arends zette vv Emmen op voorsprong tegen de gasten uit Rotterdam. Nog voor het rustsignaal bracht Assad el Harti beide hoofdklassers weer in evenwicht.

Perspectief

In de slotfase bleek de late 2-1 van De Grote niet genoeg voor de zege. "We krijgen een corner tegen. Met een beetje pech voor ons maken zij alsnog gelijk. Vooraf zou je tekenen voor een punt, maar in de tweede helft waren we heer en meester. Dan ben je even teleurgesteld", geeft trainer/coach van vv Emmen Hendrik Oosting toe.
"Uiteindelijk kun je, na teleurstelling, positief zijn", gaat hij verder. "We kunnen voetballend mee met deze goede tegenstander. Dat biedt perspectief voor de toekomst."

Niveau

"We zijn een echte amateurclub. Iedereen betaalt bij ons contributie. In de lente zijn we gepromoveerd naar de hoofdklasse en dan is het mooi om te zien dat je het niveau hebt", besluit Oosting met trots.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.