Protesterende boeren willen A28 bij Hoogeveen blokkeren

Boeren bij een eerdere protestactie met trekkers (Rechten: ANP)
Boeren bij een eerdere protestactie met trekkers (Rechten: ANP)
Drentse boeren zijn van plan morgenochtend de A28 te blokkeren bij Hoogeveen, in de richting Zwolle. Dat blijkt uit app-berichten die rond gaan onder boeren.
Volgens het plan gaan trekkers op beide rijbanen en de vluchtstrook rijden. Om 8 uur wordt de oprit naar de A28 bij Pesse geblokkeerd. Van daaruit gaan de trekkers de snelweg op, eerst alleen op de rechter rijstrook en de vluchtstrook.
Voorbij knooppunt Hoogeveen worden zowel de twee rijstroken als de vluchtstrook ingenomen door de actievoerende boeren.

Waarschuwingsbord

Het verkeer op de A28 naar het zuiden wordt gewaarschuwd met een tekstkar met de tekst "boerenprotest. Let op: trekkers op de rijbaan". De kar komt tussen Spier en Pesse te staan, blijkt uit de berichten.
De politie zegt dat trekkers op de snelweg niet zijn toegestaan. "We respecteren dat de boeren willen demonstreren voor hun belangen. Maar de verkeersveiligheid moet daarbij niet in het gedrang komen. Als de boeren toch met hun trekkers op de snelweg komen, zal de politie hen van de snelweg afgeleiden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.