Drankrijder (40) crasht tegen woning in Tynaarlo, auto vliegt in brand

Een man uit het Groningse Haren (40) is vanochtend met zijn auto tegen een woning aan de Berkenlaan in Tynaarlo gereden. De auto is daarbij in brand gevlogen. "Ook de woning is zwaar beschadigd geraakt, maar gelukkig raakte niemand gewond", meldt politiewoordvoerder Thijs Damstra bij RTV Noord.
De Harenaar is aangehouden wegens rijden onder invloed én voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Damstra: "Rond één uur afgelopen nacht was hij namelijk ook al aangehouden, op de N386 tussen Peize en Vries. Dat was voor het mogelijk rijden onder invloed en voor het weigeren van elke vorm van medewerking. Daarop is zijn rijbewijs ingevorderd."
(Tekst gaat verder onder de foto's)
De man is vervolgens per taxi vertrokken naar de carpoolplaats waar een berger zijn auto had neergezet. "Daar is hij toch weer achter het stuur gestapt en vervolgens in Tynaarlo tegen een woning gereden. Hij is daarop opnieuw aangehouden en zit nu vast."
De schade aan de woning is dermate groot dat de bewoners voorlopig niet terug naar huis kunnen, meldt de brandweer van Vries op Facebook.
Brandweer Vries crash auto tynaarlo
De bewoners kunnen niet meer terug, meldt de brandweer van Vries © Facebook

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.