Onderzoek KNVB loopt nog, maar Nieuw Roden 1 moet weer aan de bak

VOETBAL - Het eerste elftal van Nieuw Roden komt na drie weken verplichte rust komende zondag voor het eerst weer in actie. De wedstrijden van de zondagderdeklasser vonden de afgelopen drie weken geen doorgang vanwege ongeregeldheden in het bekerduel tegen Houtigehage, op zondag 8 september.
Gieten is zondag de tegenstander in de 3e klasse B.

Lees ook: KNVB onderzoekt ongeregeldheden: wedstrijden Nieuw Roden 1 opgeschort

Voorzitter Reimer van der Vlugt laat weten dat het onderzoek van de aanklager van de KNVB nog niet is afgerond en dat de club (en misschien ook individuen) mogelijk nog een straf boven het hoofd hangt. "De kans is aanwezig is dat we nog worden uitgenodigd om ons verhaal te doen wat er die zondagmiddag is gebeurd." 

Rake klappen 
Volgens bronnen vloog in de slotfase van het bekerduel tussen Nieuw Roden 1 en Houtigehage 1 de vlam in de pan na een overtreding van een Nieuw Roden-speler, waarna er tussen de twee spelers een ruzie ontstond. Daaropvolgend kwamen supporters van Houtigehage het veld op en vielen en rake klappen.

Volgens de Friese club is het juist andersom en waren het de supporters van Nieuw Roden die in grote getale het veld opkwamen. "Houtigehage was maar met maximaal vijftien supporters aanwezig. Van Nieuw Roden kwamen tientallen het veld op nadat daar zaken plaatsvonden tussen spelers die niet op het voetbalveld thuishoren."

Uit de beker 
Ondanks dat de aanklager van de KNVB het onderzoek nog niet heeft afgerond heeft de bond zowel Nieuw Roden als Houtigehage uit het bekertoernooi gehaald en dat terwijl de Drentse club met 6 punten uit 2 duels een goede kans had om de knockoutfase van de noordelijke districtsbeker te halen.

Bekijk online: Aflevering 4 van Onze Club  
Meer over dit onderwerp:
voetbal amateurvoetbal Nieuw Roden KNVB Onze Club
Deel dit artikel: