Zoek het uit! - Oorlogsmuseum of het leger in Drenthe?

Hoe zit dat met het leger in Drenthe? (Rechten: archief RTV Drenthe)
Hoe zit dat met het leger in Drenthe? (Rechten: archief RTV Drenthe)
Drenthe heeft twee militaire kazernes. Maar wat is nou eigenlijk de rol van het leger in Drenthe en hoe groot is het leger hier? En in Assen was ooit een oorlogsmuseum. Maar waarom is dat verdwenen?
Deze en veel meer vragen werden de afgelopen maanden ingestuurd naar
. Stem nu op de vraag waarvan jij het antwoord wil weten!

Het leger in Drenthe

Met kazernes in Assen en Havelte is het leger zichtbaar aanwezig in Drenthe. Maar wat is haar rol als er iets aan de hand is, of juist in rustige tijden? Martijn Lambregts uit Eeserveen is nieuwsgierig en stuurde zijn vraag in.

Oorlogsmuseum

En iemand uit Assen vraagt zich af waar het oorlogsmuseum in Assen is gebleven. Beter nog, waar zijn de spullen uit dat museum eigenlijk gebleven, en waarom is het museum überhaupt verdwenen?
Op welke vraag wil jij het antwoord weten? Stem nu, dan gaan wij voor je op zoek naar het antwoord!

Vorige ronde

Tijdens de stemronde van vorige maand kon je stemmen op vragen over de zendmast in Hoogersmilde en paarden met zebradekjes om.
De vraag 'Waarom hebben ze de televisietoren in Hoogersmilde neergezet?' heeft de stemronde gewonnen met 76 procent van de stemmen. De vraag 'Waarom hebben paarden soms kleden met zebrastrepen om?' kreeg 24 procent van de stemmen.
We gaan dus aan de slag met de vraag over de zendmast. Heb je een tip die kan helpen bij het beantwoorden van deze vraag? Stuur die dan in!

Zoek het uit!

Heb je zelf een vraag waarvan je denkt: 'Zoek het uit!'? Stuur 'm in en wie weet gaan wij binnenkort op zoek naar het antwoord.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.