Bestelbusje brandt uit in Assen

230109_bestelbusje_brand
Een bestelbusje aan de Klenckestraat in Assen staat in brand © Persbureau Meter
Aan De Klenckestraat in Assen is in de nacht van zondag op maandag rond 03.30 uur een bestelbusje uitgebrand. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al hoog boven het busje uit. De politie laat weten uit te gaan van brandstichting.
Het vuur was snel onder controle, maar de brandweer kon niet voorkomen dat het busje volledig door de vlammen verwoest werd. In de nacht van woensdag op donderdag ging in dezelfde straat ook al een auto in vlammen op. "De vraag of die brand verband houdt met de brand van afgelopen nacht hebben wij ook", zegt een politiewoordvoerder desgevraagd. De eigenaar van de auto die vorige week werd verwoest bevestigt dat het bestelbusje ook van hem was.
De politie heeft de autobrand dan ook nog in onderzoek. De laatste tijd wordt Assen geteisterd door autobranden, waardoor de gemeente in de wijk Pittelo camera's heeft opgehangen. De politie hoopt dat getuigen van de brand van afgelopen nacht zich melden, om het onderzoek te versnellen. Er zijn inmiddels al andere getuigen gesproken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl