Jantienus Warners ontvangt Gouden Wiel van de KNWU

WIELRENNEN - Jantienus Warners heeft het Gouden Wiel ontvangen van de KNWU. De onderscheiding kreeg de 68-jarige Gietenaar vanmiddag opgespeld tijdens de persconferentie van de Superprestige die volgende week zondag voor de 44e keer in Gieten wordt verreden.
Warners werd voor de onderscheiding voorgedragen door de Vereniging Gieter Wielerronde, de Tour Fiets Club Gieten, de stichting Regionaal Trainingscentrum Wielrennen Noord en de Stichting Wielerpromotie Oostermoer. 

Zilveren wiel 
Warners is al meer dan 40 jaar actief als een van de drijvende krachten achter de Superprestige. Daarnaast zet hij zich breed in voor tal van andere initiatieven binnen de wielersport. In 2006 werd Warners al koninklijk onderscheiden en in februari 2008 ontving de Gietenaar voor al zijn verdiensten al het Zilveren Wiel van de KNWU.

De Drent was al betrokken bij de eerste veldrit-wedstrijd in het Zwanemeerbos van Gieten in 1976. Mede door de drive van Warners kreeg het dorp drie jaar later voor het eerst het Nederlands Kampioenschap toegewezen.
Deel dit artikel: