De Keuken van Drenthe: 'Om je vingers bij af te likken'

Een lekkere geur komt uit een tent bij Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Chefkok Jeroen Vink kookt een bijzonder gerecht voor het nieuwe tv-programma 'De Keuken van Drenthe' van RTV Drenthe.
Komende herfst kookt een Drentse kok elke week een gerecht op de set van het programma. "We hebben uit de hele provincie koks gevist", vertelt presentatrice Diana de Groot. "In elke aflevering een andere chefkok."

Kamperen
Op verschillende plaatsen in de provincie worden afleveringen van het kookprogramma opgenomen in de buitenlucht. Terwijl de kok in de keuken aan het werk is, interviewt De Groot een bijzondere vrijwilliger.

"Het is een beetje kamperen en improviseren", zegt chefkok Vink. Hij is een van de koks die meedoet aan het programma. "Je moet steeds wachten", vertelt hij over het werken voor de camera.

Om je vingers bij af te likken
Of het eten nog warm genoeg is als alle camera's eindelijk klaar staan? "Ik vond het nog heerlijk smaken", aldus De Groot. "Ik ben zelf wat van de snelle hap," zegt de presentatrice, "maar als zo'n chefkok een stukje vlees voor je bereidt, dan is het een om je vingers bij af te likken."

De recepten, waaronder die van Vink, verschijnen uiteindelijk op de site van het programma. De Keuken van Drenthe is eind oktober op RTV Drenthe te zien.
Deel dit artikel: