Emmen neemt oversteekpunt Klazienaveen onder de loep na ernstig ongeluk

Ongeluk Klazienaveen
Het oversteekpunt aan de Brugstraat was eerder deze maand het decor van een ernstig ongeluk. © Persbureau Meter
De gemeente Emmen gaat kijken hoe de veiligheid van een oversteekpunt bij de Brugstraat in Klazienaveen verbeterd kan worden. Raadslid Leon Herbers (Wakker Emmen) vroeg aandacht hiervoor na het ernstige ongeluk dat zich op 4 januari voordeed.
Op die datum raakte een voetganger gewond nadat hij op het zebrapad geschept werd door een auto. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een traumahelikopter was aanwezig, maar deze bleek uiteindelijk niet nodig. Volgens Herbers gaat het om plek waar zich vaker gevaarlijke situaties hebben voorgedaan.
Wethouder René van der Weide onderkende de ernst van het ongeluk. Volgens hem is er inmiddels overleg gevoerd met de politie over de verbetering van de verkeerssituatie. "Een zebrapad kan zowel veiligheid als een schijn van veiligheid bieden. We gaan daarom kijken wat we kunnen doen aan deze situatie", zegde hij toe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.