Jongeren aangehouden na dreigen met 'vuurwapen' op sociale media

Politie houdt twee minderjarigen aan na dreiging op sociale media (foto RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Politie houdt twee minderjarigen aan na dreiging op sociale media (foto RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
De  politie heeft maandag invallen en huiszoekingen gedaan in Emmen en Hoogeveen en twee minderjarigen aangehouden. Aanleiding was een bericht op sociale media waarin werd gedreigd een misdrijf te plegen met een vuurwapen.
's Morgens ontving de politie een melding van een dreiging waarbij hoogstwaarschijnlijk een vuurwapen zou worden gebruikt. Al snel wist de politie wie er achter het sociale media-account zat. Ook werd duidelijk dat er een tweede persoon bij de dreiging betrokken was.

Minderjarige verdachten aangehouden

Meerdere eenheden van de politie zijn naar de woningen van de jongens gegaan. Daar werden zij aangehouden en werden de huizen doorzocht. "Bij één van de personen is in de woning een nepvuurwapen aangetroffen, waarmee gedreigd was tot het plegen van een misdrijf", meldt de politie.
De politie benadrukt dergelijke meldingen, ook op sociale media, serieus te nemen. "Ook bij nepvuurwapens kan de politie optreden als zijnde het een echt vuurwapen is."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.