Stelling: De antirookmaatregelen gaan te ver!

Er komen steeds meer antirookmaatregelen bij (Rechten:Pixabay)
Er komen steeds meer antirookmaatregelen bij (Rechten:Pixabay)
De tijd van tabakreclames is al lang voorbij. Ook worden al een geruime tijd accijnzen geheven op pakjes peuken en shag. De antirookmaatregelen worden steeds meer uitgebreid.
In horecagelegenheden, langs sportvelden en bij speeltuinen; op steeds meer plekken mag de laatste jaren niet meer worden gerookt. Ook de rookruimtes in cafés, waarin mensen die een sigaretje wilden opsteken nog terecht konden, zijn sinds vorige week verboden. Volgend jaar moeten sigaretten in de schappen uit het zicht worden gehaald.
Daarbij zal het misschien niet blijven. Zo wordt er momenteel onder meer gesproken over een rookverbod op terrassen. Een maatregel waar Drenten geen voorstander van zijn. Uit een enquête blijkt namelijk dat de meerderheid in de provincie tegen een rookverbod op terrassen is.
Het arsenaal van antirookmaatregelen wordt steeds verder uitgebreid. Maar wat vind jij daarvan? Gaan de antirookmaatregelen te ver?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.