Organisatoren boerenprotest roepen op om voorlopig geen actie te voeren

Het boerenprotest was afgelopen dinsdag (Rechten: De Vries Media)
Het boerenprotest was afgelopen dinsdag (Rechten: De Vries Media)
De Farmers Defence Force roept boeren op om de protestactie op Schiphol van 29 oktober niet te steunen, dat blijkt uit een bericht dat een bestuurslid van de groep op sociale media heeft gezet.
Gisteren ging in meerdere WhatsApp-groepen de oproep rond voor een nieuw protest. De groep boeren riep op om vliegveld Schiphol te bezetten. Naast de Farmers Defence Force (FDF) liet ook Agractie
weten de actie niet te steunen.
In het bericht van Farmers Defence Force staat dat er begrip is voor een alle emoties: 'het is namelijk ook onze toekomst'. Maar 'mocht er nu een nieuwe actie opgezet worden door diverse anderen, dan verliezen we alle waardering ook van de overheid en van de politie.'
Mark van den Oever van de FDF bevestigt de echtheid van het bericht dat via sociale media is verstuurd. Volgens Van den Oever hadden 'kwajongens' het idee geopperd om te protesteren op 29 oktober. "We wilden zo laten weten dat we dit niet steunen. Het is nu rustig in de appgroepen."

Vier weken
De FDF wil vier weken wachten voordat er mogelijk nieuwe acties wordt ondernomen. Dat heeft te maken met de hoeveelheid werk en tijd die het kost om een protest te organiseren. In de tussentijd is de politiek aan zet om iets te regelen. 'Daarna zullen we plannen maken voor een nieuwe actie die we ook gaan uitvoeren indien nodig!', staat in het bericht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.