Verzameling van maar liefst 6.000 kinderboeken in Roden

De kinderboekenweek is weer begonnen en veel kinderen pakken hun favoriete kinderboek uit de kast. Kinderboeken zijn voor jong, maar ook voor oud.
Zo heeft Gerriet Kosters uit Roden, inmiddels geen kind meer, bijna zesduizend kinderboeken verzameld. Hij heeft nog niet alle boeken uitgelezen en dat gaat hem ook niet meer lukken, dan is hij volgens eigen zeggen nog veertig jaar bezig met lezen.
Kosters verzamelt niet alleen kinderboeken, maar onder andere ook fototoestellen, fossielen en speelgoed.
Gerriet Kosters heeft zesduizend kinderboeken

Dik Trom

Kosters heeft ook een favoriet kinderboek. “Dik Trom en zijn dorpsgenoten is één van mijn favoriete boeken", laat hij weten. "Het is ook één van de eerste boeken die ik zelf ingebonden gekregen heb, waar ik helemaal weg van was. Daar stonden heel veel emotionele dingen in, en dat sprak mij aan.”
Kosters blijft nog lange tijd verdergaan met verzamelen. “Dat zit in mijn bloed. Tot ik dood ga, denk ik." Aan spullen weggooien moet Kosters niet denken. "Ik kan ook niks wegdoen. Ik zou eigenlijk wat ruimte moeten maken. Maar dat lukt me niet. Ik ben en blijf een verzamelaar.”

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.