Personeel Isala Meppel gaat zondagsdienst draaien

Het personeel in de operatiekamers van het Isala Diaconessenhuis Meppel gaat komende dinsdag 24 uur lang een zondagsdienst draaien. Alle operaties voor dinsdag zijn al afgezegd.
Door heel Nederland gaan volgende week 20.000 ziekenhuismedewerkers de 'stakingsvariant voor ziekenhuizen' draaien. Ook Isala Zwolle gaat een zondagsdienst draaien. Bij Isala werken in totaal zesduizend medewerkers, waaronder in Kampen, Zwolle en Meppel. 

De zondagsdienst is een initiatief van vakbonden FNV Zorg & Welzijn, FBZ, NU’91 en CNV. De vakbonden eisen voor alle 200.000 ziekenhuismedewerkers een betere cao met 5 procent loonsverhoging in 2019 en een extra toeslag op het loon wanneer medewerkers last-minute worden opgeroepen.

Tijdens zondagsdiensten sluiten afdelingen 24 uur de deuren voor niet-spoedeisende zaken. Binnen de ziekenhuizen is dit een ultiem middel van actievoeren, omdat staken niet mogelijk is. In Meppel gaan alleen de operatiekamers dicht. Volgens het ziekenhuis gaan de poliklinieken en de spoedzorg wel door.
Deel dit artikel: