FC Emmen Rood Wit TV #10: Misschien hebben we sommige spelers te zwaar belast

VOETBAL - In de tiende alevering van FC Emmen Rood Wit TV blikken we uiteraard vooruit op de negende wedstrijd van het seizoen, zaterdagavond tegen Heracles Almelo. We bezoeken een speler van FC Emmen die de afgelopen jaren onder andere speelde tegen Didier Drogba, Robin van Persie en Wesley Sneijder en Dick Lukkien, Keziah Veendorp en Glenn Bijl staan uitgebreid stil bij de blessure van Nick Bakker.
Volgens Lukkien overschaduwde de knieblessure van Bakker de feestvreugde na misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen ADO Den Haag. "De pijn en de grimas op het gezicht van Nick gaat door merg en been. Helemaal omdat ik hem al zolang ken en weet wat hij voor de sport doet en laat."

15 blessures

Het seizoen 2019/2020 is, inclusief de voorbereiding, inmiddels een dikke drie maanden oud. In die maanden hebben al 15 spelers te kampen gehad (of nog steeds) met een blessure, waarbij Anco Jansen, Shani Tarashaj en Desevio Payne hun letsel meenamen uit het vorig seizoen.

"Dat is een groot aantal", beaamt Lukkien. "In sommige gevallen is dat domme pech. Dan heb ik het over de blessures van Beste, Bakker en Kolar. Maar er zitten ook wel spierblessures bij die we kritisch bekeken hebben, waarbij we ons als technische- en medische staf ook een spiegel hebben voorgehouden. Ja, misschien hebben we te weinig gekeken naar het individu en de belasting en belastbaarheid in een week niet goed ingeschat en hebben we sommige spelers te zwaar belast."
"Het is altijd lastig om de vinger op de zere plek te leggen, maar ik schroom niet om de hand in eigen boezem te steken. Maar ook hier geldt: fouten worden gemaakt. Daar moeten we van leren en wat beter moet, dat doen we. Toch komt er nu weer licht in de tunnel. Een aantal spelers zijn nadrukkelijk op de weg terug", besluit Lukkien.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.