Het is definitief: Peruaans international Araujo naar FC Emmen

VOETBAL - De geruchten die gisteravond meer en meer op social media verschenen, blijken waar. FC Emmen heeft na Sergio Peña ook een tweede Peruaan gecontracteerd. Miguel Araujo speelt tot de zomer van 2021 in het shirt van de Drentse eredivisionist.
De 24-jarige Araujo is 17-voudig Peruaans international en speelde afgelopen zomer nog op de Copa America. Hij geldt als één van de lievelingen van bondscoach Ricardo Gareca,
Sinds 2014 stond Araujo onder contract bij Alianza Lima op het hoogste niveau van Peru. Voor die club speelde hij in vijf jaar maar liefst 124 officiële wedstrijden. Vorig seizoen kwam Araujo op huurbasis uit voor het Argentijnse Talleres de Córdoba. Deze zomer werd de centrumverdediger, die gehaald is als vervanger van de zwaar geblesseerde Nick Bakker, nog gelinkt aan onder andere Feyenoord, FC Twente en FC Nantes.
In verband met de complexiteit van de internationale overschrijving, zal Araujo de komende weken nog niet speelgerechtigd zijn.

'Een warme club'

Araujo licht zijn keuze voor FC Emmen toe: “De Nederlandse competitie heeft een goede naam en het is een erg aantrekkelijke competitie. Daarnaast heb ik van Peña gehoord dat hij goed ontvangen is en dat Emmen een warme club is. Het stadion zit elke thuiswedstrijd vol en de sfeer is geweldig. Ik hoop dat ik de club kan helpen bij handhaving in de eredivisie.”

Hereniging met Peña

Overigens is Araujo een bekende van die andere Peruaan in de selectie van FC Emmen, Sergio Peña. Ze speelden al enkele interlands samen en kwamen in het seizoen 2015-2016 uit voor dezelfde club in Peru: Alianza Lima.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.