Voedsel- en kledingbank Beilen verhuist naar centrum

Voormalig Scapino-pand aan de Weverstraat in Beilen
Het voormalige Scapino-pand aan de Weverstraat in Beilen © Google Streetview
De Kledingbank en Voedselbank in Beilen verhuizen definitief naar het voormalige Scapino-pand in het centrum van Beilen. Mogelijk gaan ze het pand delen met Humanitas.
Wethouder Jan Schipper maakte gisteravond bekend dat de partijen akkoord zijn. "De Kledingbank en Voedselbank zijn het eens over de verdeling van het pand."

Geen lekkend dak meer

In december werd bekend dat de pandeigenaar de locatie aan de Weverstraat tegen gereduceerd tarief wil verhuren, waarna de partijen in gesprek gingen.
Schipper gaf aan dat hij op korte termijn een subsidieaanvraag verwacht voor de verhuizing. "Het gaat wel meer geld kosten. Maar ik denk dat ze dan een hele mooie locatie hebben, een goede locatie zonder een lekkend dak."

Jaren praten

Want lekkage is een van de problemen van het huidige onderkomen van de Kleding- en Voedselbank aan de Omloop in Beilen. Al jaren wordt er gepraat over een verhuizing.
De Kledingbank Hart van Drenthe maakt onderdeel uit van de Voedselbank Hart van Drenthe. Niet alleen klanten van de voedselbank in Beilen kunnen daardoor gebruik maken van de diensten, maar ook klanten van uitgiftepunten in Assen, Zuidlaren, Gieten, Smilde en Gasselternijveen.

Humanitas

Om te zorgen dat het nieuwe pand ook op lange termijn als onderkomen kan fungeren, wilde het college van burgemeester en wethouders op zoek naar een derde huurder. Dat zou de lokale afdeling van Humanitas kunnen zijn. "Die wil kijken hoe ze elkaar kunnen versterken in dit pand", kon Schipper tevreden melden. "Het zijn mooie ontwikkelingen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.