Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

De Hondsrug Classic in 2016 (Rechten:Van Oost Media)
De Hondsrug Classic in 2016 (Rechten:Van Oost Media)
Komend weekend is het misschien wat frisjes buiten, maar het is herfst! En zoals het nu lijkt is de kans groot dat het niet gaat regenen. Een mooi weekend voor de deur om wat leuks te gaan doen.
Wij zetten een aantal activiteiten in Drenthe voor je op een rij.

Open Huizen Dag

Woon je nog niet in Drenthe, maar wil je er wel gaan wonen? Of je woont al in Drenthe, maar je zoekt een ander huis? Dat komt goed uit. Twee keer per jaar is het Open Huizen Dag en zo ook deze zaterdag. Meer dan 400 woningen door de hele provincie kun je op de bonnefooi bezoeken. Of stiekem gluren bij de buren natuurlijk.

Adventure Race Drenthe

Afzien en dat 32 of 24 uur lang. Dat is de Adventure Race Drenthe. Meedoen kan niet meer, maar kijken en aanmoedigen kan nog wel. Kijkplaatsen tijdens de race zijn onder andere De Molen in Gasselternijveen (zaterdag tussen 12.30 en 14.30 uur), Het Boomkroonpad in Drouwen (zaterdagavond tot 00.00 uur) en Breeland in Annen (tussen 15.45 en 19.30 uur). Moedig de deelnemers aan, houd ze wakker en kijk hoe ze zwemmen, lopen, mountainbiken, kanoën, skeeleren en steppen.

De Hondsrug Classic

Een mountainbike-evenement waar wedstrijdrijders, liefhebbers en recreanten tegelijk aan meedoen. Dat is de Hondsrug Classic. Het Nije Hemelriek in Gasselte is het decor van deze wedstrijd, die inmiddels voor de zesde keer gehouden wordt.

Stoofpeertjesfeest en fruit persen

De eerste zaterdag van oktober is het bijna traditioneel perenplukken in Ruinerwold. In de, volgens eigen zeggen langste stoofperenboomgaard ter wereld, worden er tijdens het Stoofperenfeest peren geplukt. Ook zijn er marktkramen, foodtrucks en verschillende andere activiteiten. Heb je lekker peren lopen plukken in Ruinerwold, dan kan je ze zondag in Zuidwolde gaan persen. Dan is het namelijk vanaf 10.00 uur Fruitpersdag.

Weekend van de Wetenschap

Het hele weekend is het landelijk het Weekend van de Wetenschap. In Drenthe kun je dan onder andere naar de radiotelescoop in Dwingeloo. Ook gooit NHL Stenden Hogeschool in Emmen op zaterdag haar deuren open en kan je onder andere zien hoe plastic korrels veranderen in een bloempot. Daarnaast kun je in Borger de archeologie beleven.

Trucks by Night

Zaterdag is het jaarlijks terugkerende Truck by Night weer in Emmen. Tussen 14.30 uur en 16.00 uur worden mensen met een beperking rondgereden met een truck. De vrachtwagens rijden door Bargeres, Emmerhout, Angelslo en de Rietlanden. Na de rit met de vrachtwagens is er een feest in de kantine van VV Bargeres.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.