Cassata #5: uitgebreid terugkijken op de boerenacties, gemeenten ruziën met Den Haag over geld, en Drent Klaas Wilting legt zijn levensverhaal vast

In Cassata een terugblik op de boerenacties van deze week in Den Haag en op de A28, de voortdurende strijd van Drentse gemeenten met Den Haag om meer geld te krijgen, de scheidend directeur van het WZA in Assen en het levensverhaal van Drent Klaas Wilting die BN'er werd als politiewoordvoerder in Amsterdam.
Onderwerpen

0'50" Wethouders Harmke Vlieg van Assen en Jisse Otter van Emmen, over hun voortdurende strijd met Den Haag om meer geld voor de steden los te krijgen.

3'04" Dirk Bruins, voorzitter van LTO-Noord

8'58" Assen en Emmen komen geld tekort en Den Haag moet dat bijleggen, met wethouders Harmke Vlieg van Assen en Jisse Otter van Emmen.

25'37" Speciale tafelgast Dirk Bruins, voorzitter van LTO Noord. Hij kijkt terug op de acties van de boeren van dinsdag.

31'00" Boudewijn Ponsioen, die deze week afzwaaide als directeur van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Hij is met pensioen.

44'43" LTO-voorzitter Dirk Bruins over de stikstofproblemen en de protesten van de boeren

52'20" Het Radioforum, met CDA-Tweede Kamerlid Agnes Mulder en wethouder Jaap van der Haar van Sterk Meppel

01'14'57" Klaas Wilting, landelijk bekend geworden als politiewoordvoerder in Amsterdam, praat over zijn Drentse roots en breekt een lans voor de boeren

01'19'45" Dirk Bruins raadt boeren af om 29 oktober weer actie te voeren

01'21'45" Klaas Wiltink over zijn biografie 'De roerige jaren van een politiewoordvoerder'

Presentatie

Margriet Benak

Gasten

Dirk Bruins is speciale tafelgast: voorzitter LTO Noord
Jisse Otter: wethouder financiën Emmen
Harmke Vlieg: wethouder sociaal domein Assen
Boudewijn Ponsioen: afscheid als WZA-directeur
Forumleden:
Jaap van der Haar: wethouder Sterk Meppel
Agnes Mulder: CDA-Tweede Kamerlid
Klaas Wilting: Drent en oud-politiewoordvoerder van Amsterdam, over zijn autobiografie en Drentse roots

Abonneer je op deze podcast

Cassata is als podcast te vinden op je favoriete podcast-apps voor zowel Android- als Apple-telefoons en tablets. Gebruik de knoppen hieronder om de podcast te luisteren in een van deze apps.

RTV Drenthe podcasts

Cassata: Zaterdags praat Margriet Benak met haar gasten over de politiek en actuele discussies in de provincie.
Binnen de Muren: Hoe is het leven in de gevangenis? Marjolein Knol dook gevangenis Esserheem in en sprak gedetineerden en bewaarders.
Drenthe Doc: In Drenthe Doc geven de mooiste documentaires en hoorspelen van Radio Drenthe opnieuw een podium.
Drenthe Toen: Iedere zondag hoor je verhalen uit de Drentse geschiedenis bij Drenthe Toen. Historicus en presentatrice Sophie Timmer presenteert.
FC Emmen Podcast: Iedere maandag nemen verslaggevers René Posthuma en Niels Dijkhuizen met hun gasten het afgelopen sportweekend door met speciale aandacht voor FC Emmen.
Oerend HarTT: In deze serie worden sterke verhalen over de TT in Assen verteld. De verhalen komen van de baan, maar ook van de campings en uit de stad.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.