DOS'46 blijft ook foutloos in veldtopper tegen KZ

KORFBAL - DOS'46 heeft het eerste deel van de veldcompetitie met een perfecte score afgesloten. De ploeg uit Nijeveen rekende in de vijfde speelronde thuis af met KZ: 28-18.
Tegen de gasten uit Koog aan de Zaan stond de koppositie in de Ereklasse B op het spel. Evenals titelverdediger DOS'46 had KZ de vier voorgaande wedstrijden in de poule met zes clubs gewonnen.

Voortvarend
Het team van coach Pascal Zegwaard begon voortvarend aan de veldtopper. DOS'46 nam direct de leiding en bouwde deze marge in de eerste helft verder uit. Bij het rustsignaal was het verschil opgelopen tot 5 punten (15-10).

De voorsprong van DOS'46 kwam in de tweede helft niet meer in gevaar. Sterker nog, de thuisploeg liep nog verder weg bij KZ, dat door blessures niet in de sterkste opstelling kon aantreden. Uiteindelijk was het verschil tussen beide ploegen maar liefst tien punten.

Topscorers
Jelmer Jonker en Max Malestein waren namens DOS'46 het meest trefzeker. Beide spelers wisten zeven keer te scoren. Diep in de tweede helft mocht talent Bonne Bus ook zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht maken.

Voor DOS'46 begint nu de voorbereiding op de zaalcompetitie. Op 9 november start het nieuwe seizoen van de Korfbal League.
Meer over dit onderwerp:
Korfbal DOS'46 Nijeveen veldcompetitie Ereklasse B
Deel dit artikel: