Henk Brink genomineerd als 'Beste Bestuurder'

Henk Brink
Gedeputeerde Henk Brink genomineerd als 'Beste Bestuurder' © Provincie Drenthe
Gedeputeerde Henk Brink is genomineerd als 'Beste Bestuurder' van het jaar 2022. De verkiezing wordt ieder jaar georganiseerd door het blad Binnenlands Bestuur.
Het blad wil met de verkiezing de kwaliteit van bestuurders in provincies, gemeenten en waterschappen laten zien.
Brink is in de eerste ronde door lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers verkozen tot beste bestuurder van Drenthe. "Een zeer deskundig en daadkrachtig bestuurder die zich hard maakt voor ondernemers." Zo omschrijven stemmers gedeputeerde Brink. "Hij is proactief richting bestuur en inwoners, en boekt volgens stemmers goede resultaten omdat hij de praktijk weet te vertalen naar de politiek-bestuurlijke wereld."
"Ik vind het wel een eer", zegt Brink vanuit Finland, waar hij op werkbezoek is. "Je houdt er geen rekening mee, je doet zo goed mogelijk je best en dan is het mooi dat collega's dat van je vinden."
In een tweede ronde wordt bepaald wie de Beste Bestuurder van Nederland wordt. Henk Brink heeft dan concurrentie van twaalf andere bestuurders uit Nederland. Publiek kan stemmen en bepaalt wie de uiteindelijke winnaar wordt.

Miguel Ririhena

Voor de titel Beste bestuurder van een kleine gemeente komt wethouder Miguel Ririhena uit Tynaarlo in aanmerking. Hij heeft concurrentie van Ted Kok uit Aalten en Davy Jansen uit Bladel.
Wethouder Miguel Ririhena - Tynaarlo
Wethouder Miguel Ririhena van de gemeente Tynaarlo © RTV Drenthe / Mathijs Renkema

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.