Afstraffing voor Hurry-Up in Sittard

HANDBAL - De handballers van Hurry-Up uit Zwartemeer hebben de eerste nederlaag van het BENE-League-seizoen geleden. De ploeg van Joop Fiege kreeg tegen OCI-Lions uit Sittard een afstraffing te verwerken: 33-19. Hurry-Up blijft wel koploper, maar ziet Lions en Achilles Bocholt op gelijke hoogte komen.
Fysiek
Hurry-Up scoorde weliswaar de openingstreffer vanaf 7 meter en ging tot 2-2 gelijk op met de thuisploeg. Daarna begon het verval en liep Lions snel uit. Het was een fysieke wedstrijd met veel 2-minuten straffen aan beide kanten. Bij rust was Lions al uitgelopen naar 18-9. 

Twee keer rood
Na rust kreeg de thuisploeg een kleine tegenvaller te verwerken toen Ivo Steins met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Veel hielp dit Hurry-Up niet, want het verschil van tien punten bleef op het bord staan. Tijdstraffen bleven de Zwartemeerders plagen en uiteindelijk kreeg ook Tim Remer na zijn derde straf rood. 

Tot is terug
Uiteindelijk moest Hurry-Up een 33-19 nederlaag incasseren. Vooral aanvallend liet de ploeg van Fiege steken vallen. Hij kon wel een aantal keren goed bouwen op doelman Boris Tot. De Kroaat raakte drie weken geleden geblesseerd, maar zijn blessure bleek mee te vallen. Vandaag stond hij voor het eerst weer onder de lat. Samen met Lions-doelman Luuk Hoiting werd Tot uitgeroepen tot Man of the Match. 

Stand
Door de nederlaag ziet Hurry-Up twee concurrenten op gelijke hoogte komen. Op doelsaldo zakken de Zwartemeerders naar de derde plaats. Lions en Achilles Bocholt hebben net als Hurry-Up tien punten uit zes wedstrijden gescoord. 

Volgende week speelt Hurry-Up de thuiswedstrijd tegen Herpertz Bevo uit Panningen. Die ploeg staat met 8 punten uit zes wedstrijden vlak achter de oranjehemden.
Meer over dit onderwerp:
Handbal Hurry-Up Zwartemeer Bene-League Joop Fiege
Deel dit artikel: