Olhaco en Sudosa-Desto winnen overtuigend

VOLLEYBAL - De volleybalmannen van Olhaco uit Hoogeveen en Sudosa-Desto uit Assen hebben overtuigende zeges behaald in de derde speelronde van de 1e divisie. Olhaco won met 4-0 van Sneek en Sudosa-Desto versloeg Orion 2 met 3-1. De Drentse teams bezetten na vandaag de tweede en derde plaats in de stand.
Niet cadeau
Olhaco deed in Sneek de beste zaken. De ploeg uit Hoogeveen stond na een nipte zege en een nipte nederlaag op 5 punten uit twee wedstrijden. Daarmee was een plek in de middenmoot voor Olhaco weggelegd. 

Tegen Sneek kregen de Drenten het niet cadeau. In alle vier sets was het verschil minimaal: 23-25, 23-25, 22-25 en 28-30. Na afloop waren de volle vijf punten echter wel voor Olhaco. De Hoogeveners komen daardoor in de stand op tien punten en nemen daarmee de tweede plaats in de 1e divisie over. 

Vier punten
Sudosa-Desto kon niet de volle buit in eigen huis houden, maar de 3-1 was ruim voldoende om Orion 2 uit Doetinchem te verslaan. De eerste twee sets gingen in 25-20 en 25-23 naar de Assenaren. Alleen de derde set ging in 23-25 verloren. In de vierde set was Sudosa-Desto in 25-16 overtuigend de sterkste. 

Met vier punten komt het puntentotaal van Sudosa eveneens uit op tien. Daarmee staat het gelijk met Olhaco. Alleen het saldo van de Hoogeveners is beter. Huizen voert de 1e divisie aan met 14 punten uit 3 wedstrijden.
Deel dit artikel: