E&O verslaat directe concurrent Hellas

E&O versloeg Hellas met 24-18 (Rechten: archief RTV Drenthe)
HANDBAL - De handballers van E&O uit Emmen hebben een belangrijke zege behaald tegen Hellas, de nummer drie van de Eredivisie. In eigen huis won de ploeg van Freek Gielen met 24-18. De ongeslagen Emmenaren nemen hiermee de koppositie in de Eredivisie over van Quintus.
Bij rust was de score nog niet verder opgelopen dan 6-6. "Een bijzondere ruststand," gaf trainer Freek Gielen aan. "De dekking van beide ploegen stond sterk en de keepers hielden veel afstandsschoten tegen. Daarnaast raakten wij tot acht keer toe de lat of de paal. dat zorgde ervoor dat we niet konden uitlopen." legt de trainer uit.

Voorsprong uitbouwen

Na de rust begon de ploeg van Gielen meer kracht in hun schoten bij te zetten. Hierdoor kon E&O een kleine voorsprong steeds verder uitbouwen. Mede door Daan Molenbroek en Rick Wielage in de hoek kwam de thuisploeg steeds meer aan scoren toe. Uiteindelijk was 24-18 de overtuigende eindstand.

'Zege een verlossing'

De jongens hebben zich goed aan hun taken gehouden. We speelden in de eerste helft defensief en de keeper Bjorn Brachten stond goed. "In de tweede helft dwongen we Hellas meer stappen te maken, waardoor wij ruimte kregen. Dat had achteraf eerder in de wedstrijd gemoeten. De zege is echter een verlossing voor ons, na twee gelijke spelen," legt Gielen uit.
Veel tijd om te vieren is er echter niet. Volgende week staat opnieuw een topper op het programma. Dan moet E&O op bezoek bij Quintus uit Kwintsheul. Het onderlinge verschil is één punt in het voordeel van E&O. Quintus verloor dit weekend van het tweede team van Volendam.