Viertal klemgereden en opgepakt voor oplichten bejaarde Annense

aanhoudingen Zuidlaren
De verdachten worden aangehouden © Politie Drenthe
Vier jonge mannen worden verdacht van het oplichten van een 82-jarige vrouw uit Annen. Het viertal, met leeftijden tussen de 17 en 22 jaar, werd gisteren aangehouden op de Verlengde Stationsweg bij Zuidlaren. Mogelijk zijn de verdachten ook betrokken bij andere gevallen van bankhelpdeskfraude in de gemeente Aa en Hunze.
Twee van de mannen deden zich gisteren in gesprek met de vrouw voor als bankmedewerker. Eentje sprak haar telefonisch, de ander belde bij haar aan. De mannen maakten de vrouw wijs dat er iets mis was met haar bankrekening. De verdachte die bij de Annense aan huis kwam, wist haar bankgegevens en contant geld te stelen.
Ook sloot hij het internet af en veranderde de pincode op haar telefoon, zodat de vrouw geen alarm kon slaan. De verdachte vertrok met de andere drie mannen in een auto.

In de gaten

Wat de verdachten niet wisten, was dat de politie het viertal die ochtend had zien rijden en onopvallend in de gaten hield. Vanaf het huis van de bejaarde vrouw werden ze gevolgd, tot aan de carpoolplaats aan de Verlengde Stationsweg bij Zuidlaren. Daar werden ze klemgereden en aangehouden. Het contante geld in de auto, dat waarschijnlijk van het slachtoffer is, werd in beslag genomen.
De politie doet onderzoek en kijkt of de verdachten ook in verband gebracht kunnen worden met andere aangiftes van bankhelpdeskfraude in de gemeente Aa en Hunze.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.