Protos gelukkige winnaar in topper tegen SC Erica

VOETBAL - De topper in de 3e klasse C tussen SC Erica en Protos leek in, een verdiende 0-0 te eindigen, maar diep in blessuretijd besliste Michel Overweg de wedstrijd voor de ploeg uit Steenwijksmoer (0-1).
Na drie wedstrijden heeft Protos negen punten, net als CEC. Erica blijft op zes punten staan.
Bekijk nu online: Aflevering 5 van Onze Club

Veel strijd

De thuisclub had in de beginfase meer balbezit, zonder dat het grote kansen kreeg. Martijn Möhlmann was nog het dichtst bij de openingstreffer, maar zijn afstandsschot werd door doelman Tim Bakker verwerkt tot corner.
Na een kwartier kreeg, het fysiek spelende Protos, wat meer grip op de wedstrijd, zonder dat het uitgespeelde kansen kreeg. Veel strijd leverde, voor rust, geen treffers op.

Standaardsituaties

In de tweede helft veranderde het beeld van de wedstrijd niet. Beide ploegen streden voor iedere meter, zonder dat het veel kansen opleverde.
Erica had het meeste balbezit, maar werd alleen een paar keer gevaarlijk uit standaardsituaties. Toen iedereen zich al verzoend had met een gelijkspel, sloeg Protos toe. Overweg strafte weifelend optreden van de Erica-verdediging genadeloos af door de 0-1 binnen te tikken.