Jonge mannen (16 en 19) verdacht van fatale steekpartij begeleidster jeugdzorg

Onderzoek steekpartij Stationsstraat Emmen
Ook vandaag doet de politie nog onderzoek in de Stationsstraat in Emmen © RTV Drenthe/Dylan de Lange
De twee verdachten die zijn opgepakt voor het neersteken van een begeleidster van jeugdzorginstelling Yorneo in Emmen zijn een 16-jarige jongen en een 19-jarige man. Het slachtoffer, een 26-jarige vrouw uit Groningen, overleed ter plekke aan haar verwondingen.
De fatale steekpartij was aan de Stationsstraat in Emmen, waar de instelling van Yorneo gevestigd is.
Kort na de steekpartij werd de 19-jarige verdachte opgepakt. Naar de tweede verdachte werd een zoektocht gestart, daarbij werd onder meer een politiehelikopter ingezet. De 16-jarige jongen werd aan het einde van de avond aangehouden in de gemeente De Wolden, de politie meldde eerst dat het om Meppel ging. Waar de twee verdachten vandaan komen, maakt de politie niet bekend.

Ter plekke overleden

De steekpartij bij de instelling was rond 20.30 uur. De politie maakte bekend dat er sprake was van een geweldsincident waarbij een slachtoffer zwaargewond was geraakt. Uiteindelijk bleek de vrouw ter plekke aan haar verwondingen te zijn overleden. Burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen betuigt zijn medeleven aan de nabestaanden van het slachtoffer, schrijft hij op Twitter.

Onderzoek aan de Stationsstraat

Op dit moment wordt aan de Stationsstraat nog onderzoek gedaan naar de fatale steekpartij. In de jeugdzorginstelling in Emmen wonen jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Zij zijn afgelopen nacht ergens anders ondergebracht, zo schrijft de NOS.
De politie doet onderzoek naar de toedracht van de steekpartij en onderzoekt ook wat de rol van de twee verdachten was.
De politie doet onderzoek na de fatale steekpartij in Emmen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl