Nieuw boerenprotest op 16 oktober

Boeren gingen vorige week met de trekker naar Den Haag (Rechten: ANP)
Boeren gingen vorige week met de trekker naar Den Haag (Rechten: ANP)
Boeren gaan op 16 oktober opnieuw protesteren. Dat zegt Farmers Defence Force, een van de actiegroepen achter het grote boerenprotest op het Malieveld vorige week.
Over het doel en de locatie van het protest is nog niets bekend. Wel is duidelijk dat de actie niet op Schiphol maar ergens anders in de randstad gaat plaatsvinden, en dat er weer trekkers de weg op gaan. Ook zegt de groep dat boeren deze keer samen willen optrekken met burgers.
Zo zag het boerenprotest er vorige week uit:
Het boerenprotest vorige week
Vorige week zei Farmers Defence Force voorlopig nog te willen wachten met nieuwe acties, omdat er veel tijd in de voorbereiding van acties gaat zitten.
De grote actie in Den Haag vorige week organiseerde Farmers Defence Force in samenwerking met Agractie. Die groep doet niet mee aan het nieuwe protest. Tegen de NOS zegt Agractie dat ze meestal zelfstandig actievoeren en dat de gezamenlijke actiedag een uitzondering was.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.