Assen overweegt tijdelijke horeca bij Baggelhuizerplas in zomer

Het terrein waar het paviljoen komt te staan, met een openbaar toiletgebouw dat wordt gesloopt.
Het terrein waar het paviljoen komt te staan © RTV Drenthe / Floor Visser
De gemeente Assen overweegt een tijdelijke horecagelegenheid bij de Baggelhuizerplas te plaatsen voor het komende hoogseizoen. De komst van het nieuwe strandpaviljoen heeft vertraging opgelopen omdat het bouwbedrijf wacht op de levering van materiaal. Daarom opent het paviljoen niet dit jaar, maar volgend voorjaar.
"Het zou natuurlijk mooi zijn als de bezoekers van de Baggelhuizerplas tijdens het hoogseizoen ergens terecht kunnen voor een ijsje of wat te eten of drinken", laat een woordvoerder van de gemeente weten. De afgelopen twee jaar stond er ook een mobiel verkooppunt bij de plas.

Procedure op schema

De gemeente benadrukt dat de procedure rond de vergunning op schema ligt en daarmee geen vertragende factor is. "Het bouwplan is al goedgekeurd. In het voorjaar zou begonnen kunnen worden met de bouw."
Toch kiest de aannemer ervoor om komend najaar met de bouw te beginnen, zodat ze op tijd voor het hoogseizoen van volgend jaar klaar zijn. "Dit is een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle start van het paviljoen", aldus de gemeente.

Vrees voor hoge bouwkosten

De fractie van Assen Centraal stelde vragen aan het college van B en W na berichtgeving over de vertraging. De Asser partij vreest oplopende bouwkosten en is bang dat de ondernemer het risico hierdoor te groot vindt en de plannen mogelijk intrekt.
Volgens een woordvoerder van de gemeente staat het budget wel onder druk door de gestegen prijzen, maar verwachten ze vooralsnog dat ze de werkzaamheden binnen het beschikbare budget kunnen uitvoeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl