Miguel Ririhena mogelijk beste bestuurder van kleine gemeente

Wethouder Miguel Ririhena - Tynaarlo
Wethouder Miguel Ririhena - Tynaarlo © RTV Drenthe / Mathijs Renkema
Komt de beste bestuurder van een kleine gemeente uit Vries? Dat zou zomaar eens kunnen, want Miguel Ririhena (GroenLinks) is genomineerd voor deze titel.
De wethouder van de gemeente Tynaarlo is samen met Ted Kok van de gemeente Aalten en Day Jansen van de gemeente Bladel genomineerd. Ririhena wordt volgens organisator Binnenlands Bestuur geroemd om zijn 'duidelijke en goed onderbouwde mening'. Verder valt in het rapport te lezen dat Ririhena 'wordt gewaardeerd als een toegankelijk, transparant en betrokken wethouder'.

Eer

Ririhena noemt het een 'eer' dat hij bij de laatste drie zit. "Het is mooi dat de koers die wij hebben ingezet in de gemeente Tynaarlo, overkomt", aldus de wethouder. "Je doet het niet alleen en ik denk dat dit een bevestiging is dat we goed bezig zijn met elkaar."
Binnenlands Bestuur organiseert jaarlijks de verkiezing van de Beste Bestuurder. Van 13 januari tot en met 29 januari kan er gestemd worden op de beste bestuurder in verschillende categorieën. Op 1 februari worden de winnaars bekendgemaakt.

Henk Brink

Ook gedeputeerde Henk Brink is genomineerd voor een titel, in zijn geval voor de titel 'Beste Bestuurder' van het jaar 2022. "Ik vind het wel een eer", zei Brink eerder hierover tegen RTV Drenthe. "Je houdt er geen rekening mee, je doet zo goed mogelijk je best en dan is het mooi dat collega's dat van je vinden."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.