Assenaar vandaag voor de rechter voor moord op broer

Het schietincident gebeurde op 27 juni in een woning aan de Rolderstraat (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Het schietincident gebeurde op 27 juni in een woning aan de Rolderstraat (Rechten: RTV Drenthe/Kim Stellingwerf)
Een 23-jarige man uit Assen die verdacht wordt van het doodschieten van zijn 32-jarige broer, moet vandaag voor de rechter verschijnen. Het is een zogeheten pro-formazitting, waar de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld.
De man zit drie maanden vast en de wet schrijft voor dat de zaak dan op zitting moet worden gebracht, ook al is het onderzoek nog niet afgerond. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat vooralsnog uit van moord.

'Een noodlottig ongeval'

Het schietincident gebeurde tijdens het TT Festival op 27 juni in een woning aan de Rolderstraat in Assen. Volgens de politie lag de oorzaak van het incident in de relationele sfeer. Meindert Doornbos, de advocaat van de Assenaar, bestrijdt dit. “Het gaat om een noodlottig ongeval”, zei hij kort na het incident.
Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed een dag later. Aanvankelijk werd ook een 19-jarige Assenaar opgepakt. Die kwam direct daarna weer op vrije voeten.

Lees meer: Verdachte dodelijke schietpartij Assen langer vast, tweede verdachte vrijgelaten

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.